+48 25 798 27 30, kom.: 695 625 625, laboratorium: +48 25 798 20 31

lukow@mlynzabczynscy.pl

Dlaczego warto jeść otręby pszenne?

Dopiero od niedawna otręby pszenne zyskały na popularności jako element codziennej diety. Otręby pszenne to idealne źródło błonnika pokarmowego zawierającego szeroką gamę minerałów i witamin. Dlatego też uznawane są za jeden z kluczowych składników diety, w tym diety odchudzającej.

Otręby pszenne zawierają witaminy z grupy A, E oraz są dobrym źródłem fosforu, wapnia, potasu i magnezu. Otręby są ważnym elementem jadłospisu osób na diecie, ponieważ zawierają dużo błonnika (włókna pokarmowego wspomagającego pracę jelit). Zapewniają uczucie sytości, więc nawet łyżka otrąb dodana do posiłku pozwala dłużej wytrzymać bez jedzenia

Z czym jeść? Gdzie dodać otręby?

Z tym na co macie ochotę. Możecie dodać do jogurtu, musli, dodać do ulubionej owsianki na śniadanie. Otręby pasują do placków owsianych, sałatek, sosów, naleśników, domowego pieczywa (bułeczek czy chleba). Nic nie stoi na przeszkodzie dodać otręby do panierki mięsnej lub np do placków ziemniaczanych, zwiększając tym wartość odżywczą waszego posiłku.

Przekonaliśmy Was? Jeśli tak zachęcamy Was do zakupu otrębów na naszej stronie https://tota.pl/produkt/otreby-pszenne/

Poprzednie

Następne